O gastronomii z trzech perspektyw / About Gastronomy from Three Disciplines

PL

Projekt „Gastronomia polska: W centrum światowej awangardy” w Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie skupił w ubiegłą sobotę trzy wybitne talenty w tej dziedzinie – Wojciecha Modesta Amaro, Ryana Bromleya oraz Marka Cecułę – z których każdy jest ekspertem w swojej specjalności.

Każda z tych postaci z osobna jest szanowana na całym świecie za wprowadzane innowacje oraz wkład w rozwój globalnego dyskursu w ramach reprezentowanej przez siebie dyscypliny. Celem wydarzenia była prezentacja migawek prac tych trzech wybitnych osobistości, dyskusje na temat kierunków rozwoju gastronomii, wyzwań oraz nowego podejścia, którego celem jest napędzanie postępu w tej dziedzinie.

Dyskusje wykroczyły poza zmysłowość jedzenia, by badać najbardziej ekscytujące i obiecujące kierunki rozkwitającej naukowej dziedziny gastronomii. Każdy z mówców rozpoczął od prezentacji, po zakończeniu której zorganizowany został panel dyskusyjny pozwalający na bardziej szczegółowe przyjrzenie się omawianym problemom oraz zadawanie nurtujących publiczność pytań, prowadzony przez Kamila Antosiewicza z Magazynu Smak. Spotkanie zakończyły interaktywne warsztaty prowadzone przez Wojciecha Amaro, Ryana Bromleya i Marka Cecułę.

Współorganizatorem wydarzenia był Instytut Adama Mickiewicza.

EN

Polish Gastronomy: Inside the Global Avant Garde, that took place last Saturday in the Museum of Modern Art in Warsaw, brought together three of Poland’s exceptional talents in the field of gastronomy – each working in a specialised area within the industry: Wojciech Modest Amaro, Ryan Bromley and Marek Cecuła. As individuals, their work is respected throughout the world for its innovation and contribution to advancing the global discourse within their disciplines. Together, they represent Poland as standard-bearers in the field of gastronomy.

This event presented snapshots of the work of these three individuals, hosting discussions about the most progressive directions in the field of gastronomy, current challenges, and new approaches that are being adopted to advance the industry. These mature discussions moved beyond the sensuality of food to explore the most exciting and promising directions in the burgeoning academic field of Gastronomy.

Presentations were made by each of the speakers, after which a panel discussion engaged the issues in greater detail, fielding questions from the audience. The event ended with an interactive workshop run by Wojciech, Marek & Ryan.

Programme was co-organized by Adam Mickiewicz Institute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: